Functioneel Applicatiebeheerder Office 365, Sharepoint en/of AFAS

Bron: Laura Bierman

Wil jij je ervaring in applicatiebeheer verbinden met een grote maatschappelijke impact?  

En wil je:

 • Werken voor vijf ambitieuze gezondheidsfondsen.
 • Werken voor én met mensen: medewerkers & vrijwilligers.
 • Flink de handen uit de mouwen steken: slim aanpakken én oplossen.

Kom dan bij ons werken!

We doen het samen

Longfonds, Diabetes Fonds, MIND, Maag Lever Darm Stichting én Alzheimer Nederland. Als gezondheidsfondsen gaan we allemaal voor onze eigen ambitie. Wat ons verbindt? Met beperkte middelen, zorgen voor maximale impact. Dat is wat we continu doen.

Het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort is onze thuisbasis. We werken samen waar mogelijk, op het gebied van ICT. Zodat we kunnen leren van elkaar en niet allemaal zelf het wiel uit hoeven te vinden. Dat betekent overigens niet dat we allemaal exact hetzelfde (willen) werken. Ieder fonds gebruikt zijn eigen applicaties, op zijn eigen manier en heeft zijn eigen, specifieke behoefte aan ondersteuning. Zo hebben verschillende fondsen ook eigen applicatiebeheerders voor specifieke applicaties. Het systeem- en werkplek- en technisch beheer zijn in vertrouwde handen bij onze externe samenwerkingspartner. Vanuit ons Huis voor de Gezondheid brede ICT team ondersteunen we enkele honderden medewerkers en duizenden vrijwilligers.

 

Jouw rol

Als ervaren Functioneel Applicatiebeheerder weet je natuurlijk wat het vak inhoudt: het hele proces van signaleren van de gebruikersbehoefte tot ontwerp, test (FAT, GAT) en release is bij jou in vertrouwde handen. Ook voor risico- en impactanalyses en wijzigingsverzoeken  draai jij je hand niet om. Je primaire focus ligt bij Office 365, Sharepoint en/of AFAS, maar ook andere applicaties krijg je zo nodig vlot onder de knie.

Waar het echt leuk wordt is dat je dat voor vijf gezondheidsfondsen tegelijkertijd doet. Ieder op zijn eigen niveau en met zijn eigen ondersteuningsbehoefte. Juist in die verschillen zie jij de uitdaging. Je ziet wat er samen anders, slimmer én beter kan, brengt je ideeën in bij het tactisch ICT-overleg en steekt vervolgens de handen uit de mouwen om dat zelf te realiseren.

Bij ons combineer je in je rol een gezonde dosis technische kennis van de applicaties met de menselijke factor. Het ene moment inventariseer je de gebruikersbehoeftes van de verschillende fondsen en doe je slimme voorstellen om processen te verbeteren. Het andere moment schrijf je voor iedereen begrijpelijke gebruikersinstructies (in het Nederlands) of geef je trainingen. Met ‘iedereen’ bedoelen we niet alleen onze collega’s, maar ook de (soms minder digivaardige) vrijwilligers. Dat vraagt van jou dat je enerzijds snel kunt schakelen en anderzijds met veel geduld onze gebruikers verder helpt.

Ontwikkelingen in het vakgebied en nieuwe releases volgen elkaar in hoog tempo op! Jij zit er bovenop en doordat je zowel de organisaties als processen goed kent, vind je juist die slimme oplossingen die ons werk nog makkelijker maken.

 

Wat mag je van ons als werkgever verwachten?

 • Een contract voor 36 uur.
 • We starten met een jaarcontract, met de intentie tot een vaste aanstelling.
 • Een eigentijds pakket aan arbeidsvoorwaarden. Zoals bijvoorbeeld een goed salaris (tussen de € 3.100 en €4.300).
 • Een bevlogen team: Er wordt hard gewerkt, maar met voldoende aandacht voor jouw werk- privé balans.
 • Een platte organisatie, met volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in je vak.
 • Een bruisende werkplek, pal naast het NS station in Amersfoort afgewisseld bij jou thuis.

 

Dus ben jij iemand die:

 • Niet alleen veel verstand heeft van Office 365, Sharepoint en/of of AFAS, maar het ook helder en met geduld kan overdragen!
 • Inmiddels stevige ervaring heeft opgedaan als Applicatiebeheerder.
 • Een HBO werk- en denkniveau heeft.
 • Flexibel schakelt tussen onze vijf gezondheidsfondsen én gebruikers van allerlei niveaus.

Dan gaan we graag met je in gesprek!

 

Wat kun je van ons verwachten?

We kunnen ons voorstellen dat jij liever persoonlijk kennismaakt dan een brief schrijft? Dus heb je interesse? Stuur dan een kort bericht naar
Laura Bierman via sollicitaties@longfonds.nl waarin je aangeeft dat je interesse hebt én:

 • Welke van de applicaties jij volledig in de vingers hebt.
 • Een link naar je profiel op LinkedIn met je toestemming dat we daar alvast op gaan kijken om een eerste indruk van je te krijgen.
 • Een aantal momenten waarop het jou uitkomt om op een informele én verantwoorde manier verder kennis te maken (waar mogelijk persoonlijk of anders via Teams of gewoon de telefoon bijvoorbeeld).

We schakelen snel én vinden het tegelijkertijd ook belangrijk dat we allebei de juiste afweging maken. Daarom voeren we drie gesprekken, zodat je met meerdere collega’s en leidinggevenden kennis kunt maken. In het arbeidsvoorwaardengesprek zetten we vervolgens de puntjes op de i. Natuurlijk hopen we je aan het einde van dat gesprek bij ons te kunnen verwelkomen.

Toch nog eerst even wat meer informatie? Bel dan met Marijke van Doorn, teamleider Informatiemanagement & ICT van één van onze gezondheidsfondsen, Alzheimer Nederland. Je kunt haar bereiken via M.vandoorn@alzheimer-nederland.nl of 06-24272662.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.