Beleidsadviseur (32 uur per week)

Iedere week raken honderden kinderen verslaafd aan roken. De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds werken samen met ruim 160 partnerorganisaties in de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) aan een samenleving waarin niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken. Met een enthousiast team van 8 medewerkers op het alliantiebureau en zo’n 30 medewerkers vanuit de gezondheidsfondsen zetten we ons in voor een Rookvrije Generatie. Zo beschermen we opgroeiende kinderen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

ANR biedt een uitdagende werkomgeving voor een beleidsadviseur rookvrij beleid, een functiewaarin je initiatief neemt en adviseert over de toepassing van beleid en een belangrijke maatschappelijke bijdrage levert. Je kan in deze rol een wezenlijk verschil maken voor de Rookvrije Generatie.

FUNCTIE

In deze functie ben je mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het beleid van de Alliantie. Je adviseert partnerorganisaties over hun bijdrage aan de Rookvrije Generatie en stemt af met beleidsmakers over de invoering van relevante (wettelijke) overheidsmaatregelen en de uitvoering van rookvrij beleid . Dit doe je op basis van gesignaleerde trends, ontwikkelingen en onderzoek. In deze functie richt jij je vooral op de overheid. Je werkt samen met bevlogen professionals van het alliantiebureau en van de gezondheidsfondsen. Je rapporteert aan en ontvangt leiding van de coördinator van de Alliantie Nederland Rookvrij.                  

VERANTWOORDELIJKHEDEN

 • Ontwikkelt, adviseert en voert mede het beleid uit van Alliantie Nederland Rookvrij in samenwerking met de collega’s van de drie gezondheidsfondsen;
 • Maakt je materie, zoals onderzoeksresultaten, wetenschappelijke artikelen en beleidsnotities, snel eigen, haalt relevante kennis op en je bent in staat deze complexe materie eenvoudig te vertalen in adviezen;
 • Stelt beleidsnotities op en schrijft briefings;
 • Formuleert ieder advies met betekenis: zorgvuldig, eenvoudig en onderbouwd;
 • Functioneert als kennisbank en wordt expert in dossiers op het gebied van tabaksontmoediging;
 • Monitort interne en externe (nationale en internationale) ontwikkelingen en actualiteiten en koppelt deze aan relevante informatie, adviezen en acties;
 • Draagt bij aan en stimuleert een goede uitvoering van het Preventieakkoord onderdeel Roken.

WIJ VRAGEN

Jij:

 • Hebt een warm hart voor de Rookvrije Generatie en de doelen van ANR;
 • Hebt juridische kennis, ook van het wetgevingsproces;
 • Hebt ervaring in het opstellen van beleidsnotities;
 • Hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Werkt plezierig samen in een team en stemt goed af met betrokken partijen. Je houdt daarbij rekening met belangen van diverse betrokken partijen;
 • Handelt met besef van en hebt affiniteit met politiek-bestuurlijke onderwerpen, processen en verhoudingen;
 • Beschikt over organisatiesensitiviteit, netwerkvaardigheid en overtuigingskracht;
 • Denkt en handelt strategisch en weet de uitvoering effectief en pragmatisch op te pakken;
 • Luistert goed, legt verbindingen, communiceert helder en bent proactief.


Daarnaast beschik jij over: 

 • Een wo-diploma bijvoorbeeld in rechtsgeleerdheid, bestuurskunde of politicologie;
 • Minimaal twee jaar relevante werkervaring.

WIJ BIEDEN

De kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan de Rookvrije Generatie, te werken met de meest toonaangevende gezondheidsfondsen van Nederland en een jaarcontract voor 32 uur per week en marktconforme arbeidsvoorwaarden (inschaling Hartstichting schaal H, bij voltijds range €3.212 - €4.601 afhankelijk van opleiding en ervaring). Bij goed functioneren is er kans op verlenging. De standplaats is het kantoor van ANR (vlakbij station Utrecht Lunetten). Je zal intensief samenwerken met de collega’s bij de gezondheidsfondsen. Daarom zal je af en toe te vinden zijn bij de Hartstichting (Den Haag), KWF Kankerbestrijding (Amsterdam) en het Longfonds (Amersfoort).

INFORMATIE

Ben jij de beleidsadviseur die wij zoeken? Stuur dan jouw motivatie en CV met beleidsadviseur in het onderwerp naar info@alliantienr.nl. Reageren kan tot en met 8 september 2019.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 18 en 19 september 2019. Een casus of assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Rookvrije Generatie op www.rookvrijegeneratie.nl en over de Alliantie Nederland Rookvrij op www.alliantienederlandrookvrij.nl.

Voor specifieke vragen over de functie kun je bellen met Dewi Segaar (06 2231 2216).

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld*


LET OP! SOLLICITEREN KAN ALLEEN VIA DE MAIL, NIET VIA DE BUTTON SOLLICITEREN

Betreft een functie die buiten het Longfonds is.