Coördinator Longfibrosepatiëntenvereniging

De meeste mensen vinden ademen heel gewoon. Toch zijn er een miljoen mensen in Nederland met een longziekte. En voor hen is ademhalen een terugkerende of voortdurende strijd. Een strijd die ze niet alleen kunnen winnen. Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. Voor en met iedereen. We maken onderzoek mogelijk. We pakken vieze lucht aan. En we doen er alles aan om kinderen rookvrij te laten opgroeien. We komen op voor de beste zorg voor longpatiënten én voor iedereen die dat misschien ooit wordt.

Vanuit het Longfonds ondersteunen we kleinere organisaties en patiëntenverenigingen die samen met ons aan belangenbehartiging werken en het welzijn van de longpatiënt. Hierin werken we beiden aan  ‘Zorgen dat mensen met een longziekte zich gezien, gesteund, krachtig en gelukkig voelen en het leven leiden dat ze graag willen.’

In de functie van coördinator werk je 16 uur voor de Longfibrosepatiëntenvereniging vanuit het kantoor van het Longfonds en kun je samen met collega’s je resultaten realiseren. Je krijgt een dienstverband met het Longfonds en werkt op detacheringsbasis voor de Longfibrosepatiëntenvereniging.

Ben jij een bevlogen projectleider, draag je patiëntenverenigingen en goede doelen een warm hart toe en wil je daarvoor inzetten? In het opbouwen en onderhouden van relaties je op het lijf geschreven? Dan is deze functie zeker iets voor jou!

Coördinator Longfibrosepatiëntenvereniging

16 uur

FUNCTIE

Als coördinator van de Longfibrosepatiëntenvereniging ben je de schakel tussen het Longfonds en de Longfibrose vereniging. Je vervult de ambassadeursrol en bent het aanspreekpunt voor leden en niet leden waarbij het bieden luisterend oor van groot belang is. Als enthousiast coördinator voer je het relatiemanagement naar de leden van de Longfibrose. Voor de Longfibrosepatiëntenvereniging  ben je “de spin in het web” en realiseer je samenwerking en verbinding tussen de Longfibrose vereniging en de medewerkers van het Longfonds.

Je ondersteunt het bestuur van de Longfibrosepatiëntenvereniging en implementeert het beleid. Je zorgt voor de realisatie van verschillende projecten en verzorgt het communicatiebeleid en werkt dat uit in communicatiemiddelen. Je verricht lobbywerkzaamheden en bent en belangrijk aanspreekpunt binnen het netwerk.


VERANTWOORDELIJKHEDEN

 • Adviseren en ondersteunen van het bestuur en coachen en adviseren van vrijwilligers;
 • Verzorgen van communicatie vanuit de vereniging, bewaken van budget en planning;
 • Analyseren van signalen vanuit de doelgroep en vertaling naar projecten;
 • Verzorgen van de aanvragen van sponsoring en subsidie van projecten;
 • Mede zorgdragen voor de realisatie, implementatie en evaluatie van projectdoelstellingen:

WIJ VRAGEN

 • HBO werk- en denkniveau en 1-3 jaar relevante werkervaring met een patiëntenorganisatie en/of binnen het zorgveld;
 • Je bent in staat verschillende belangen te onderkennen en deze te verbinden;
 • Je bent in staat eigenaarschap te tonen en laat dat zien in je manier van werken;
 • Beschikt over de kerncompetenties van het Longfonds: inventief handelen, resultaatgericht handelen en relatiegericht handelen;
 • Als collega ben je initiatiefrijk, proactief, en functioneert zelfstandig;
 • Werken en denken vanuit patiënten perspectief zit in je DNA;
 • Beschikt over sterk ontwikkelde communicatieve, sociale en organisatorische vaardigheden;
 • Je zet je met enthousiasme in en doet dat op een pragmatische manier.

WIJ BIEDEN

 • Het Longfonds biedt per 1 september 2019 een contract voor 1 jaar met de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd;
 • Salaris conform functieschaal J cao Longfonds (€ 3.051,- € 4.372,-);
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 13e maand, 100% vergoeding van reiskosten op basis van OV, vitaliteitsbudget, een maandelijkse bijdrage in ziektekostenregeling en een goede pensioenregeling;
 • Daarnaast krijg je de ruimte om te werken en te groeien binnen een professionele organisatie gevestigd in een modern kantoor direct naast station Amersfoort Centraal.

INFORMATIE

Voor meer informatie over deze functie kun je terecht bij Maya Bryobhokun, telefoon (033) 43 41 267 of via mayabryobhokun@longfonds.nl. Heb je interesse in deze uitdagende en veelzijdige functie? Dan ontvangen wij graag vóór 23 mei 2019 je sollicitatie via de sollicitatie button. 

 

De eerste gespreksronde is gepland op dinsdagmiddag 11 juni op ons kantoor in Amersfoort.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.