Meewerkstage journalistiek / communicatie 32-36 uur

Voor de meeste mensen is ademen heel gewoon. Maar voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte in Nederland is dat niet vanzelfsprekend. Recent is er een nieuwe patiëntengroep bijgekomen: mensen met blijvende longschade door het coronavirus. Het Longfonds streeft naar een wereld zonder longziekten. Tot het zover is, zorgen we ervoor dat mensen met een longziekte sterk staan en bewust eigen keuzes in hun leven kunnen maken. We zetten ons in voor een rookvrij leven met gezonde binnen- en buitenlucht. We jagen ook medische doorbraken aan, gericht op het voorkomen van astma en het repareren van kapotte longen. Zo maken we ’t verschil. Dag in dag uit.

Het Longfonds is een organisatie die impact wil realiseren, dat doen we in multidisciplinaire teams die resultaatgericht werken. Daarbij geloven we in optimistische, verbindende, daadkrachtige medewerkers die een stap vooruit doen. Bij ons ben je ook zelf verantwoordelijk om de bijdrage te leveren die past bij jouw kwaliteiten.

Wil jij helpen verschil te maken en ben je een enthousiaste en leergierige student met een vlotte pen? Heb je affiniteit met schrijven, online communicatie en social media? Dan is deze stage zeker iets voor jou!

 

Meewerkstage journalistiek / communicatie

32 - 36 uur

FUNCTIE

Als stagiaire journalistiek of communicatie zorg je voor de uitvoering van uiteenlopende communicatieactiviteiten met als aandachtsgebieden social en online. De werkzaamheden komen voort uit de projecten en zijn niet altijd vooraf gepland. Je schrijft verhalen, post berichten op social media en de website. Als stagiair bied je ondersteuning aan de communicatie adviseurs en daarnaast werk je samen in een multidisciplinair team.

VERANTWOORDELIJKHEDEN

Jouw talent als journalistiek of communicatiestudent zet je in om:

 • met een vlotte pen op een creatieve manier artikelen te schrijven voor de website, social media, brochures of andere marketing- en communicatie uitingen;
 • berichten op website, Facebook/Linkedin/Instagram te plaatsen;
 • met behulp van Photoshop en andere design pakketten content te ontwikkelen en een korte video te editen;
 • ervaring met werken in CMS systemen (Drupal) en/of monitoring systemen (Obi4wan) is een pré;
 • zelfstandig kunnen filmen en monteren (mojo) is een pre.

WIJ VRAGEN

 • een derde of vierdejaars hbo student in de studierichting journalistiek, marketing/communicatie of communication and multimedia design;
 • een schrijver met een vlotte pen die correct Nederlands spreekt en schrijft;
 • multi-inzetbaar en proactief;
 • iemand die snel de telefoon pakt;
 • niet bang voor deadlines.

WIJ BIEDEN

 • een uitdagende stage waarbij je talent en passie voor social media tot zijn recht komt;
 • een informele en collegiale sfeer binnen een maatschappelijke organisatie;
 • een bruto stagevergoeding van € 300,- bij fulltime dienstverband.

INFORMATIE

Wij zoeken iemand die 32-36 uur per week aan de slag gaat. De periode waarin je ons komt versterken kan in overleg worden afgesproken.

Voor vragen over de stage kan je terecht bij HR via Laura Bierman 033 - 43 41 210. Of Herman Vijlbrief (woordvoeder Longfonds): 06-57943234.

Geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag je motivatie en cv via de button 'Solliciteren'

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacaturekenmerken