Senior strategisch communicatieadviseur

Iedere week raken honderden kinderen verslaafd aan roken. KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting en het Longfonds werken samen in de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) aan een samenleving waarin niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken. Met een enthousiast team van 8 medewerkers op het alliantiebureau en zo’n 30 medewerkers vanuit de gezondheidsfondsen zetten we ons in voor een Rookvrije Generatie. Zo beschermen we opgroeiende kinderen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

FUNCTIE

ANR biedt een uitdagende werkomgeving voor een strategisch communicatieadviseur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, bewaking en uitvoering van het strategisch communicatiebeleid van ANR en het verder ontwikkelen van het merk Rookvrije Generatie. Je werkt samen met bevlogen professionals van het alliantiebureau en de fondsen. Bovendien lever je een belangrijke maatschappelijke bijdrage: je kan in deze rol een wezenlijk verschil maken voor de Rookvrije Generatie.

VERANTWOORDELIJKHEDEN

Jij voert regie op positionering en reputatie van het merk Rookvrije Generatie en van ANR, in relatie tot de beoogde impact die we willen maken. Je bewaakt de beleidsmatige en communicatieve belangen vanuit het doel van ANR en geeft strategisch communicatieadvies aan de stuurgroep en het bestuur van ANR. Ook de uitvoering pak je effectief op. In jouw rol vorm je de brug tussen de communicatieadviseurs van ANR en de drie fondsen en zorg je voor overzicht en afstemming van de PR/communicatie -activiteiten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de corporate communicatiemiddelen van ANR en werk je hierin nauw samen met de andere communicatieadviseurs van ANR. Je weet boodschappen passend te maken voor de diverse doelgroepen, zoals gemeenten/regio’s, landelijke koepelorganisaties, bedrijven en het algemeen publiek. In samenwerking en afstemming met de woordvoerders van de fondsen, organiseer je de woordvoering.

WIJ VRAGEN

Jij:

  • Hebt een warm hart voor de Rookvrije Generatie en de doelen van ANR;
  • Hebt visie en brede ervaring op strategische vraagstukken op gebied van communicatie en marketing;
  • Overziet complexe vraagstukken, begrijpt de positionering en belangen van verschillende fondsen en partners en weet een duidelijke strategische lijn te volgen;
  • Hebt ervaring met het groot maken van een merk, bij voorkeur in B2B;
  • Denkt in kansen, bent transparant en wars van dubbele agenda’s;
  • Beschikt over organisatiesensitiviteit, netwerkvaardigheid en overtuigingskracht;
  • Denkt en handelt strategisch, maar weet ook de uitvoering effectief op te pakken;
  • Luistert goed, legt verbindingen, communiceert helder en werkt goed samen.


Daarnaast beschik jij over: 

  • Een hbo/wo-diploma in het communicatievakgebied;
  • Aantoonbaar succesvolle en relevante werkervaring op het gebied van reputatiemanagement, stakeholdercommunicatie, merkstrategie, corporate communicatie en woordvoering.

WIJ BIEDEN

De kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan de Rookvrije Generatie en te werken met de meest toonaangevende gezondheidsfondsen van Nederland. Een jaarcontract voor 32 uur per week en marktconforme arbeidsvoorwaarden (inschaling Hartstichting schaal I, range €3497 - €5073 afhankelijk van opleiding en ervaring). De standplaats is het kantoor van ANR (vlakbij station Utrecht Lunetten). Je zal intensief samenwerken met de communicatiecollega’s bij de fondsen. Daarom zal je af en toe te vinden zijn bij Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds.

INFORMATIE

Ben jij de strategisch communicatieadviseur die wij zoeken? Stuur dan jouw motivatie met CV naar info@alliantienr.nl. Reageren kan tot 20 augustus 2019.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 9 en 10 september 2019.


Kijk voor meer informatie over de Rookvrije Generatie op www.rookvrijegeneratie.nl en over de Alliantie Nederland Rookvrij op www.alliantienederlandrookvrij.nl.

Voor specifieke vragen over de functie kun je bellen: tot 5 augustus met Fleur van Bladeren
(06 50613553) vanaf 7 augustus met Dewi Segaar (06 2231 2216).


LET OP! Solliciteren button werkt niet, omdat de vacature niet bij het Longfonds uitstaat maar bij
Alliantie Nederland Rookvrij. 


*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld*